leerlingen

Op onze school zitten gemiddeld 160 leerlingen. Wij kennen alle leerlingen persoonlijk. Jij zult ook (bijna) iedereen leren kennen en kennismaken met de medewerkers die niet dagelijks voor de klas staan. Wij zijn een hechte gemeenschap waarin je leert verantwoordelijk voor elkaar te zijn.

We werken in kleine groepen (gemiddeld 12 leerlingen). Je krijgt ondersteuning van docenten en andere medewerkers. Regelmatig overlegt de mentor met leerling en ouders/verzorgers. Zo wordt stap voor stap toegewerkt naar het beste resultaat. De meeste leerlingen blijven niet zo lang op het OPDC Utrecht, dit varieert van drie maanden tot twee jaar.

In de tijd op het OPDC Utrecht krijg je een goede opleiding die past bij wat jij kunt. Daarna stroom je terug of door naar vervolgonderwijs op een reguliere of speciale school, naar werk of naar een combinatie van die twee.