Openingsfestival

In april 2018 verhuisden OPDC Utrecht en samenwerkingsverband Sterk VO samen naar een gerenoveerd schoolgebouw aan de Van Lieflandlaan in Utrecht. Ank Jeurissen, directeur van Sterk VO: “Leerlingen die tijdelijk niet mee kunnen draaien in het reguliere onderwijs kunnen terecht bij het OPDC Utrecht (Orthopedagogisch en Didactisch Centrum). Daar krijgen ze persoonlijke begeleiding totdat ze weer klaar zijn voor hun oude of een andere school of voor werk. Een OPDC met een eigen gebouw is bijzonder, want formeel gezien is daar geen budget voor. Dankzij financiering van onze samenwerkingspartners, waaronder de gemeente Utrecht, was het toch mogelijk. Dat is ook de kracht van ons netwerk.”

Het pand werd op 13 september officieel geopend met een openingsfestival voor alle samenwerkingspartners. De resultaten van vijf jaar Passend Onderwijs werden gedeeld in diverse korte sessies in festivalsfeer. Na de openingstoespraak werd onderstaande film vertoond, vanuit het perspectief van leerlingen.